Strassburgare är en klassisk småkaka.

Strassburgare är en klassisk småkaka.

Strassburgare

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén

Som små blommor är de möra kakorna med hallonsylt i mitten.

Ca 24 st

45 g florsocker
10 g vaniljsocker
120 g smör, rumsvarmt
140 g vetemjöl

Fyllning
hallonmarmelad eller -sylt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop det med smöret. Sikta ner vetemjölet och fortsätt vispa.

3. Lägg degen i en spritspåse försedd med en större stjärntyll. Spritsa ut runda kakor på plåten.

4. Gör en fördjupning med ett pekfingret i mitten på kakorna. Fyll hålet med lite hallonmarmelad.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8 min.