Syltad svamp är gott till en Västerbottenpaj eller som tillbehör till kallskuret eller en bit kött.

Recept: Syltad svamp

INGREDIENSER

  • 500 g blandad svamp
  • 1 rödlök
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättika, 12 procent
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 lagerblad
  • 3 stjärnanis

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rensa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
  2. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull och låt koka i 2 min. Lägg i svampen, koka upp och ta kastrullen från plattan. Häll upp svampen i skål eller glasburk och låt svalna.
  3. Förvara den syltade svampen i kylskåp, den håller i ca 1 vecka.

NUVARANDE Syltad svamp
NÄSTA Morotsrulltårta – fantastiskt god!