Supergod tårta med limoncellogrädde och jordgubbar.

Supergod och lyxig tårta med Limoncellogrädde & jordgubbar. Om du inte vill ha Limoncello i grädden kan du ta citron eller flädersaft.

8–10 bitar

Kaka
400 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
4 ägg
1 dl vetemjöl

Limoncellogrädde
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2–3 msk Limoncello (italiensk citronlikör)

Garnering
1 liter jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt.

2. Vispa ihop smör och mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

3. Vänd ner mjölet och häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kakan svalna helt.

5. Vispa grädden tillsammans med florsockret. När grädden känns fast och fluffig rörs Limoncello ner.

6. Toppa tårtan med Limoncellogrädden och jordgubbar, som skurits i halvor eller kvartar.

NUVARANDE Tårta med Limoncellogrädde & jordgubbar
NÄSTA Mandelbiscotti