Riktigt goda fudgebrownies som fungerar utmärkt som efterrätt tillsammans med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
Ca 16 bitar
158 g ljust teffmjöl
86 g kakao
¼ tsk salt
1 msk vaniljsocker
196 g kokosolja, smält & avsvalnad
300 g strösocker
3 ägg, rumsvarma
150 g mörka chokladknappar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda teffmjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en skål.
2. Blanda kokosolja och strösocker i en annan skål. Rör i äggen, ett i taget.
3. Blanda försiktigt ihop mjölblandningen med äggsmeten, arbeta inte smeten för mycket. Rör ner chokladknapparna, spara ca 2 msk att lägga ovanpå kakan.
4. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Jämna till ytan med en slickepott. Strö ut återstående chokladknappar över smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. En provsticka blir blöt om den sticks ner i mitten men kommer ut torr i kanterna. Kakan kommer att stelna lagom när den svalnar. Skär den i rutor och förvara dem i kylskåp.