Bjud på en extra lyxig tigerkaka till fikat! En marmorerad tigerkaka smaksatt med fräsch citron och ringlad choklad ovanpå kan serveras med stolthet.

Recept: Tigerkaka med choklad & citron

INGREDIENSER

12–14 bitar

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 ½ msk kakao

Garnering

  • ca 25 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten.
  2. Smält smöret och blanda det med mjölken. Häll det i äggsmeten och vispa ihop allt till en slät smet.
  3. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Rör ner vaniljsocker och citronskal i den ena och kakao i den andra.
  4. Häll den ljusa smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över chokladsmeten och rör om lite försiktigt med en gaffel.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
  6. Garnering: Ringla chokladen över kakan och låt den stelna.
Tigerkaka

Extra lyxig tigerkaka passar både på finare kalas och som vardagsfika.

NUVARANDE Tigerkaka med choklad & citron
NÄSTA Rena rama cirkusen