Mustigt matbröd utan jäsning. Tranbär och valnötter ger det extra god smak. Ett härligt bröd som passar fint på julbordet.

Recept: Tranbärs- och valnötsbröd

INGREDIENSER

1 st

  • 100 g valnötter, grovhackade
  • 100 g torkade tranbär, grovhackade
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda valnötter och tranbär med de torra ingredienserna.
  3. Rör ner filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord limpform, ca 1 ½ liter.
  5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 2 tim. Täck det med lite aluminiumfolie på slutet om det får för mycket färg. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.
Tranbärs- och valnötsbröd

Matbröd med tranbär och valnötter.

NUVARANDE Tranbärs- och valnötsbröd
NÄSTA Krispiga tryffelstjärnor