Tranbärs- & valnötsbröd

Servera gärna tranbärsbrödet till krämiga och smakrika ostar.

Tranbärs- & valnötsbröd

av elin carleke foto hannah kompanik
Härligt och smakrikt julbröd med tranbär och valnötter.

Recept: Tranbärs- & valnötsbröd

INGREDIENSER

1 st

  • 100 g valnötter, grovhackade
  • 100 g torkade tranbär, grovhackade
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda valnötter och tranbär med de torra ingredienserna.
  3. Rör ner filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord limpform, ca 1 ½ liter.
  5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 2 tim. Täck det med lite aluminiumfolie på slutet om det får för mycket färg. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.