Tranbärs-& valnötsbröd

Servera gärna tranbärsbrödet till krämiga och smakrika ostar.

Tranbärs- & valnötsbröd

av elin carleke foto hannah kompanik
Härligt och smakrikt julbröd med tranbär och valnötter.

1 st

100 g valnötter, grovhackade
100 g torkade tranbär, grovhackade
1 ½ tsk salt
2 dl rågmjöl
2 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda valnötter och tranbär med de torra ingredienserna.

3. Rör ner filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn smet.

4. Häll smeten i en smord limpform, ca 1 ½ liter.

5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 2 tim. Täck det med lite aluminiumfolie på slutet om det får för mycket färg. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna.