Tre läckra lager bygger upp denna goda brownie.

Tre läckra lager bygger upp denna goda brownie.

Trelagers chokladbrownie

Smarriga, glutenfria brownies som består av tre läckra lager.

Ca 20 st

Undre lagret
75 g smör
2 ½ dl havregryn, rent havre
1 dl glutenfri mjölmix (t ex Teff från Jytte)
1 dl farinsocker
¼ tsk bikarbonat
¼ tsk salt

Mellanlagret
25 g mörk choklad, hackad
2 dl strösocker
50 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1 dl glutenfri mjölmix (t ex Teff från Jytte)
¼ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
1 dl valnötter, grovhackade

Övre lagret
25 g mörk choklad
25 g smör
3 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten, kokhett

Garnering
valnötter, hackade

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 25 x 20 cm, med bakplåtspapper. Det går utmärkt att vika upp papperet till rätt storlek.

2. Undre lagret: Smält smöret. Blanda ihop havregryn, mjölmix, farinsocker, bikarbonat och salt. Rör ner smöret. Tryck ut smeten i långpannan och grädda bottnen mitt i ugnen i 10 min.

3. Mellanlagret: Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Blanda ihop strösocker, smör, ägg och choklad i en bunke och rör väl. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i chokladsmeten och tillsätt mjölken. Rör försiktigt ner valnötterna. Bred ut smeten på den bakade bottnen och grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 25 min. Låt den svalna.

4. Övre lagret: Smält choklad och smör i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker. Tillsätt vattnet och rör om. Bred chokladsmeten över kakan och garnera den med valnötter. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Chokladen smälter du enklast i den här rostfria skålen!

Etiketter: choklad, brownie