Trippelchokladkakor

Drömgoda trippelchokokakor med ringlad vit choklad.

Trippelchokladkakor

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén

Recept på trippelchokladkakor

Njut av små, delikata chokladkakor fyllda med mjölkchoklad & dekorerade med vit choklad.

INGREDIENSER

Ca 25 st

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao

Fyllning

  • 50-75 g mjölkchoklad

Garnering

  • 50 g vit choklad

TRIPPELCHOKLADKAKOR – GÖR SÅ HÄR

  1. Mixa smör och socker väl. Tillsätt mjöl och kakao.
  2. Forma degen till en rulle och slå in den i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i ca 60 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut rullen ur kylskåpet och skär den i ca 25 bitar. Skär mjölkchokladen i lika många bitar.
  4. Lägg en chokladbit på varje degbit och nyp ihop och rulla till kulor.
  5. Lägg kulorna på en bakpappersklädd plåt och grädda dem mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna svalna något.
  6. Smält den vita chokladen och ringla den tunt över chokladkakorna.

För dig som inte kan få nog av choklad:

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!