En härligt söt chokladpralin med en syrlig hallongömma.

Recept: Tryffel med mörk choklad & hallon

INGREDIENSER

25 st

  • 25 hallon, frysta
  • noisette (hasselnötstopping)
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vaniljpulver

Garnering

  • 200 g vit choklad
  • kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fyll de frysta hallonen med noisettetopping, finns t ex hos Willys, och ställ dem i frysen igen.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med grädden. Värm det på svag värme tills chokladen har smält.
  3. Rör ner smör och vaniljpulver. Låt det stå kallt i några timmar.
  4. Forma chokladtryffeln till bollar och göm ett hallon i mitten av varje. Arbeta snabbt så att tryffeln inte smälter. Ställ dem i frysen.
  5. Smält den vita chokladen över vattenbad. Doppa de frysta bollarna i den vita chokladen och sedan direkt i kokos.
NUVARANDE Tryffel med mörk choklad & hallon
NÄSTA Chokladtryfflar – glutenfria