Fänkålsfrön och kummin sätter smak på knäcket med grahamsmjöl.

Recept:  Tunt grahamsknäcke med fänkål & kummin

INGREDIENSER

Ca 40 st

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarm
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • ½ tsk kummin
  • 7 dl grahamsmjöl
  • ca 5 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap, fänkålsfrön, kummin, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
  2. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 40 bitar. Kavla ut tunna kakor, ca 2 mm i tjocklek. Kavla sista varvet med en krus­kavel. Kavla ut fyra bröd åt gången. Stansa ut ett hål i mitten, ca 3 cm i diameter. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–7 min eller tills de fått lite färg. Låt dem svalna på plåten utan bakduk.
Tunmt grahamsknäcke med fänkål & kummin

Ett grovt knäckebröd till frukost är en bra start på dagen.

NUVARANDE Tunt grahamsknäcke med fänkål & kummin
NÄSTA Choklad- & jordnötstårta