Tuppkakan är lite seg i mitten och frasig på ytan och bland det enklaste du kan baka.

Recept: Tuppkaka

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 75 g smör, smält
  • 2 ½ dl vetemjöl

Garnering

  • skållad sötmandel eller mandelflarn
  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1.  Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner smör och mjöl. Rör om så lite som möjligt efter att mjölet tillsatts i smeten eftersom det gör kakan hård och seg.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 22 cm. Strö över önskad mängd sötmandel eller mandelflarn.
  4. Grädda kakan längst ned i ugnen i cirka 20 min. Pudra kakan med florsocker innan servering.
Tuppkaka

Strö skållade och skalade mandlar över tuppkakan innan gräddning.

NUVARANDE Tuppkaka
NÄSTA Chokladtryffelägg med nougat