Strö skållade och skalade mandlar över tuppkakan innan gräddning.

Strö skållade och skalade mandlar över tuppkakan innan gräddning.

Tuppkaka

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Tuppkakan är lite seg i mitten och frasig på ytan och bland det enklaste du kan baka.

Ca 12 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
75 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl

Garnering
skållad sötmandel eller mandelflarn
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner smör och mjöl. Rör om så lite som möjligt efter att mjölet tillsatts i smeten eftersom det gör kakan hård och seg.

3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 22 cm. Strö över önskad mängd sötmandel eller mandelflarn.

4. Grädda kakan längst ned i ugnen i cirka 20 min. Pudra kakan med florsocker innan servering.