Enkla ostpuffar som passar bra till glöggen. Är godast nygräddade.

Ostpuffarna är godast att servera nygräddade men smeten kan förberedas före glöggminglet.

Recept: Västerbottenspuffar

INGREDIENSER

Ca 35 st

  • 1 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl majsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 100 g Västerbottensost, riven

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Sjud vatten och smör i en kastrull. Rör ner majsmjöl och salt och vispa tills det släpper kastrullens kanter och bildar en degklump.
  2. Lägg degen i en matberedare med knivar. Tillsätt äggen, ett i taget, med maskinen i gång. Kör till en slät fast smet. Rör ner Västerbottensosten.
  3. Fyll en sprits­påse med smeten. Spritsa ut bollar på en plåt med bakplåts­papper. Du kan också klicka ut bollarna med en sked.
  4. Grädda ostpuffarna mitt i ugnen i 8–10 min eller tills de får fin färg.
NUVARANDE Västerbottenspuffar
NÄSTA Ugnsbakade fikon med chèvre, honung & valnötter