Testa vit chokladglass med champagnesabayonne till efterrätt. Elegant efterrätt med smak av champagne.

Recept: Vit chokladglass med champagnesabayonne

INGREDIENSER

4 port

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 1 ägg

Champagnesabayonne

  • 3 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl champagne eller mousserande vin

Jordgubbar på spett

  • ca 75 g vit choklad
  • 8–10 jordgubbar
  • frystorkade jordgubbar eller hallon
  • 4 träspett

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa grädden lätt. Hacka och smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikron, rör om då och då så att inte chokladen bränns. Blir det för varmt så är det lätt att den vita chokladen blir grynig.
  2. Rör hastigt i ägget och grädden. Häll upp smeten i portionsskålar och ställ in i frysen i minst 4 tim.
  3. Sabayonne: Vispa äggulor, socker och champagne till ett skum i en rostfri bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills sabayonnen är kall.
  4. Jordgubbsspett: Hacka och smält chokladen. Dela stora jordgubbar. Doppa några av jordgubbarna i chokladen, strö över frystorkade jordgubbar eller hallon och trä alla jordgubbar på spetten.
  5. Servering: Sätt spetten i glasen med glassen och häll på sabayonne­sås. Servera såsen som blir över i en skål bredvid. Garnera med smulor av frystorkade jordgubbar eller hallon.
NUVARANDE Vit chokladglass med champagnesabayonne
NÄSTA Pavlova med vaniljkokta päron