Ljuvlig och lättbakad vit chokladmoussetårta som alla kommer vilja ta en bit till av.

Lättbakad vit chokladmoussetårta med härlig smak av mandel och apelsin i botten och vit choklad i moussen. Kan förberedas dagen innan och förvaras i frysen.

Ca 12 bitar

400 g mandelmassa
½–1 apelsin, skalet
4 ägg
4 msk kakao

Mousse
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor

Garnering
ca 100 g vit choklad
ca 50 g mörk choklad till löven
marsipanros

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Riv skalet av apelsinen på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet. Tillsätt äggen och till sist kakaon. Rör om.

2. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Bred ut den ordentligt i kanterna.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bottnen svalna i formen.

4. Mousse: Smält den vita chokladen över vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt den svalna något.

5. Vispa grädden och tillsätt den smälta chokladen och äggulorna. Blanda till en jämn mousse.

6. Häll moussen över mandelbottnen och jämna till ovansidan med en slickepott.

7. Frys tårtan i några tim. Ta ut tårtan ca 30 min före servering.

8. Riv vit choklad grovt med en osthyvel och strö över tårtan. Dekorera med chokladblad och en marsipanros.

NUVARANDE Vit chokladmoussetårta
NÄSTA Nötiga punschpraliner