Ätbart guld, platinaflingor och diamanter är några av ingredienserna.

Kolla in några av världens mest exklusiva efterrätter som också kostar därefter.
1. Lyxig munkdessert

np052014_expensivedoughnut_article

Foto: Maxim. 

Pris: Ca 14 000 kr.
Var: Storbritannien.
Varför så dyr? Med champagnegelé gjord på Dom Perignon från 2002, vit chokladblommor  med guld, ätbara diamanter och 24-karats bladguld. Dessutom en cocktail vid sidan av. Behövs det ytterligare motivering av prislappen?

2. Glass i guld

serendipity_dessert

Foto: CNN.com

Pris: Cirka 8 400 kr.
Var: Serendipity 3, New York.
Varför så dyr? Omkring 50 personer om året beställer denna Guinness världsrekord- dessert, som måste begäras två dagar i förväg. Du får vaniljglass med tahitian-vanilj, täckt i 23-karats bladguld, ringlad med Amedei Porcelana-choklad (riktig dyr), och toppade med bitar av Venezuelas Chuao-choklad (också mycket, mycket dyr), guldbelagda mandlar, kanderad frukt influgen från Paris. Det hela serveras i ett kristallglas.

3. Cupcake i blåst socker

cupcake

Foto: Las Vegas Blogs

Pris: Cirka 6 300 kr.
Var: Sweet Surrender, Las Vegas, NV.
Varför så dyrt? Vissa kallar cupcakes en döende trend, men den inkluderar inte de rika människor som är villiga att punga ut flera tusen kronor för en godbit. Denna är tillverkad av choklad som härrör från den sällsynta och ömtåliga ”Porcelana Criollo”-bönan på en av Valrhonas plantager i Venezuela. Tillsammans med ätliga guldflingor, vanilj- och guldkaviar och 100-år gammal konjak. Allt är inneslutet i blåst socker.

4. Miljontårta

promoforplatcake

Foto: The Daily Meal

Pris: Cirka 1 092 208 kr.
Var: Japan.
Varför så dyrt? Japanska konditorn Nobue Ikara skapade denna vansinnigt dyra bröllopstårta 2007, tillägnad berömda japanska kvinnor som modeller och skådespelerskor. Den vita tårtan är dekorerad med halsband, hängen, och stift i platina. Den är täckt i ätliga platinaflingor. Vem som faktiskt fick äta av tårtan är osagt.

6. Världens dyraste cupcake?

ht_golden_phoenix_cupcake_lpl_120710_wblog

Foto: ABC News via Bloomsbury’ s

Pris: Cirka 8 400 kr.
Var: Bloomsbury’s Cupcakes, Dubai.
Varför så dyrt?  En dessert täckt med 23-karats ätbart guld. Chokladmuffinsen är bakad med Amedei Porcelana-choklad och ugandiska vaniljstänger. Toppas med chokladfrosting och ätbara guldstoft. Du får också ett par chokladdoppade jordgubbar och en gyllene sked.

Källa: http://firstwefeast.com/eat/most-expensive-desserts-in-the-world/