Det är lätt att förvandla barnen till vilddjur.

Ett uppskattat inslag på barnkalas är att måla barnens ansikten som olika djur. Följ våra enkla instruktioner till en lyckad målning!

VAL AV FÄRG Använd gärna vattenbaserade färger eftersom de är lättare att arbeta med, torkar snabbare och är enklare att ta bort. Ansiktsfärgen jobbar man med likt vattenfärg, men var försiktig för att inte få för mycket vatten i penseln eller svampen eftersom färgen gärna rinner då. Se till att ha papper nära till hands och rengör penslarna med vatten när du byter färg.

LÅT FÄRGEN TORKA Se till att färgen under är torr innan du målar detaljer eller en ny färg ovanpå. Vatten­baserade färger torkar fort – en ballongpump (som används för att blåsa upp ballonger med) vara ett roligt inslag att torka ansiktet med.

HÅRFRITT Diadem eller hårband är bra att för att få håret ur ansiktet. Diadem med olika typer av öron är också en utmärkt detalj för att komplettera ansiktsmålningen.

TIDSÅTGÅNG Vissa målningar tar lite längre tid. Är det många barn som ska målas räcker det gott med att hålla det enkelt utan en massa detaljer.

Du behöver
Ansiktsfärger
Penslar i olika storlekar
Svampar

BLI EN TIGER!

Tiger_1

1. Med hjälp av en svamp (för att få pälskänsla) läggs den vita färgen som en mask kring ögonen, runt munnen och sist på nederdelen av kinderna.

Tiger_2

2. Blanda den gula färgen med den orange för att få en mildare orangefärg. Ta färgen på en svamp och täck resten av ansiktet där det inte är vitt.

Tiger_3

3. Med en tunn pensel läggs svarta linjer för att accentuera tigerdragen. Lägg en linje från inre ögonvrån ned mot näsan, en annan från yttre ögonvrån som en längre vinge mot tinningen, en linje från näsan till över-läppen i näsfåran och till sist en kortare linje från mungipan nedåt.

Tiger_4

4. Avsluta med att lägga lite större svarta tigerlinjer i pannan och på kinderna, och några mindre och kortare linjer på hakan.