Linda Andersson driver Sveriges största bakblogg Lindas bakskola – med flera hundratusen besök varje vecka. Nu kommer första boken ut – Lindas matbröd.

Linda Andersson driver Sveriges största bakblogg Lindas bakskola – med flera hundratusen besök varje vecka. Nu kommer första boken ut – Lindas matbröd.

Varför en bok om matbröd?
– Jag vill inspirera till att baka sitt eget bröd. Det är mycket godare och billigare än att köpa färdigt. Dessutom innehåller det inga tillsatsämnen och konserveringsmedel.

Vilket är ditt favoritrecept i boken och varför?
– Det jag bakar allra mest i brödväg är baguetter med flingsalt, rågsiktskakor, fröknäcke och pizza. Baguetterna bjuder jag alltid på när vi har gäster, barnen älskar rågsiktskakor till frukost, jag knaprar på fröknäcks titt som tätt och pizza gör vi ofta på helgerna.

Hur valde du ut recepten i boken?
– Jag ville göra en bred bok med många olika sorters bröd. Jag ser vilken typ av recept som är populära på bloggen och har valt den sorts bröd som både jag och mina läsare gillar.

 Vad vill du förmedla med din bakbok?
– Det är enkelt och gott att baka själv.

Har du något hett tips till nybörjarbagaren?
– Läs receptet noga innan du börjar. Baka gärna samma recept flera gången, för då lär man sig vad som händer under bakprocessen. Övning ger färdighet. Var inte rädd för att misslyckas. Ingen blir framgångsrik utan att göra felsteg på vägen. Lär dig av misstagen istället, och analysera vad som kan ha gått fel.

Köp boken till specialpris i vår webbshop.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

Linda har bakat snabba fyraminutersbröd på vår systersajt Lantliv. Kolla in hennes recept här.