Döskallegodis och guldpengar fixar temat!

Ett piratkalas är spännande för alla små sjörövare. Här är klädkoden snusnäsduk och lapp för öga!

1. Inbjudan 
Inbjudningskort kan göras enkla, men om du river av en kant längs kortet och stryker på ett tunt lager soja så ser det lite gammalt ut. I inbjudnings­kuvertet kan du lägga lite guldpengar och kanske en ögonlapp som barnen kan ha till kalaset. Eller varför inte lägga inbjudan hoprullad i en plastflaska som flaskpost?

2. Dekorationer Tänk döskallar, glömda skatter och Söderhavsö när du dekorerar till kalaset. Exotiska frukter kan vara fina dekorationer och de är goda uppskurna. Chokladguldpengar kan användas till dekoration om man inte är rädd för chokladiga fingrar på kalaset. Annars är de perfekta att ge till varje barn innan de går hem.

3. Present Födelsedagsbarnet kan till kalaset önska sig 
riktiga guldpengar (10-kronor) som kan läggas 
i en liten kista. Perfekt för pirattemat och mindre stress för föräldrarna att leta present till kalaset. För födelsedagsbarnet kan det vara en fin upp­levelse att gå och handla en större present för guldpengarna dagen efter kalaset.

4. Hitta skatten Piraterna har rövat bort tårtan och gömt den. Låt barnen leta efter födelsedagstårtan genom att följa en skattkarta över hemmet med ett stort kryss där tårtan är gömd. Man kan även gömma en liten kista med chokladpengar. För äldre barn kan det vara mer spännande med små lappar med ledtrådar på som leder kalasgänget fram till skatten. Skriv gärna ledtrådarna med rim och inspiration från pirater, till exempel ”Om det är en sjörövare du letar efter är han på din trapp, men det är i badkaret du hittar nästa lapp”.

4. Fiskdamm En fiskdamm är en klassisker på barnkalaset som alltid är uppskattad. Fyll påsarna med pirat­inspirerat godis.

5. Fäktning Med avlånga ballonger som sablar kan barnen ha ofarliga fäktningsmatcher. Dela upp barnen i par och låt dem gå loss på varandra på signal. Bestäm i förväg en signal som också avbryter fäktningen. Ha några extra svärd redo i fall några går sönder.

BAKA TILL SJÖSLAGET – ETT BARNKALAS MED SJÖRÖVARTEMA!

Baka Sjörövardrömmar till piratkalaset

Sjörövardrömmar passar såklart utmärkt på ett piratkalas!

Baka Kokosbomber till piratkalaset

Lakritsremmar fungerar bra som stubiner.

Baka Chokladtårta med dö’skallar till piratkalaset

 

 

Dags för världens roligaste sjörövarröj!

Bjud på Söderhavsöar till piratkalaset

En krämig kokospannacotta till piratkalaset.