"Hade jag åkt ut hade jag nog inte bakat på ett halvår!"

Stort grattis säger vi till Shireen Selfelt! Shireen vann årets upplaga av Hela Sverige bakar – efter att ha sökt fyra gånger till tävlingen!

hela-sverige-bakar-2016

Shireens mål under hela tävlingen var att vinna och känslan inför finalen var bra. Hon tyckte att hon var bäst av de tre deltagare som var kvar. Samtidigt ville hon inte ta ut något i förskott.

– Att inte komma till final hade varit jättejobbigt. Jag känner inte att jag behöver bevisa något, men hade jag åkt ut hade jag nog inte bakat på ett halvår för att jag hade blivit så sur. Jag vill vara bäst vilket kanske är hemskt att säga, men så är det. Jag hade nog tyckt att det var jobbigt att fokus inte låg på mig. Ingen kommer ihåg en person som åkt ut. Jag skulle vara glad för den som vann, men ledsen för min skull.

På finaldagen var familj, vänner och arbetskamrater på plats utanför tältet vid Taxinge slott för att heja fram Shireen. Precis som hon hade anat stod hon slutligen där med en blombukett i handen.

 – Det känns helt fantastiskt. Det är lite av en revansch för att jag inte hade kommit med tidigare och så gick jag och vann! Jag har hela tiden föreställt mig hur det skulle vara att vinna, att jag skulle hoppa upp och ner och skratta. Men min reaktion var helt annorlunda. Jag grät glädjetårar. Det var så stort att vinna, större än vad jag hade trott.

Missa inte Hembakats bakkväll på onsdag 30:e november – där får du träffa Shireen och höra hennes egna ord om upplevelsen av att vara med i – och vinna! – Hela Sverige bakar! Här kan du läsa mer om eventet och köpa biljetter.

I nästa nummer av Hembakat, ute den 29 december, kommer en storintervju med Shireen – missa inte!