Vad kostar den? Hur smakar den? Varför är den så dyr?

Världens mest exklusiva choklad kommer från Ecuadors djupaste regnskog.

Med bönor plockade från sällsynta 100 år gamla kakaoträd djupt inne i Ecuadors regnskog producerar To’ak världens mest exklusiva choklad: 50 gram går loss på 2 250 kr! Kanske inte så konstigt, det har tagit ägaren Jerry Toth från Chicago två år att producera 574 chokladkakor. Bönorna från Arriba-träden ska först genomgå en fermenteringsprocess som utvecklar färgen och smaken – något som chokladtillverkare ofta hoppar över. Sedan ska de torkas, rostas, skalas och malas. För att sedan blandas med rörsocker och förvandlas till en To’ak chokladkaka.

Och hur smakar de då? Enligt Marissa Conrad, ForbesLife, har To’ak en rik, djup och mjukt bitter smak med fruktiga undertoner och en naturlig söthet som inte motsvarar någon annan choklad.

Är du sugen på att prova själv finns det i skrivande stund 278 chokladkakor kvar á 260 dollar. Köp en härhttps://toakchocolate.com/product/rain-harvest-2014/