Lee Newby fick lämna Dessertmästarna, en fördel kunde inte hålla honom kvar i tävlingen.

Trots en vinst i första utmaningen fick Lee se sig besegrad när en dessert med nypon och lakrits skulle efterhärmas i gårdagens avsnitt av Dessertmästarna.

Du var bäst i den första utmaningen när ni skulle göra en croque en bouche. Vad var det som gick snett i det andra delmomentet?
– Desserten vi skulle härma innehöll nypon och det hade jag aldrig smakat innan. Det var först i skafferiet som jag kände igen det jag precis sett på tallriken. Jag tycker inte att desserten vi skulle efterlikna var så god och smakerna var otydliga. Det var en väldigt svår utmaning för oss alla.

Som vinnare i första utmaningen fick du fördelen att se desserten när de andra deltagarna endast fick smaka, känna och lukta. Var synen en fördel du kunde använda dig av?
– Det var egentligen ingen fördel att se desserten. Det var så många olika saker på tallriken och jag fick bara titta på den i två sekunder. Det kanske hade varit bättre att inte få se den, nu försökte jag bilda mig en uppfattning om smakerna utifrån det jag såg.

Vad var det bästa med att vara med i programmet?
– Att det var en utmaning. Att göra något som inte är ens vardag. Att tävla i tv. Sedan var det kul att lära känna de andra deltagarna.

Vad tyckte du om juryn?
– Åh juryn. Den var helt okej. Det är svårt att bedöma desserter.

Vilken dessertutmaning är du mest stolt över?
– Jag är nog mest stolt över min marängsviss.

2013-11-19