Lina Tollemark åkte ut ur Dessertmästarna efter en spännande semifinal. Uppdraget var att göra en bröllopstårta till 100 personer.

Lina Tollemark åkte ut ur Dessertmästarna efter en rafflande semifinal.

Varför var det just du som fick lämna tävlingen i gårdagens avsnitt?
– Det är sluttampen och då är det små misstag som kan avgöra. Har man en dålig dag så ryker man. Det reflekterades nog i min tårta som jag gjorde.

Ni fick sex timmar på er att göra en bröllopstårta, hur gick tankarna?
– Det är stort att göra en tårta till så många personer på så kort tid. Så jag funderade på om jag skulle göra något klassiskt eller något mer spektakulärt. Jag ville välja smaker som alla gillar men nu i efterhand så tror jag att jag skulle ha använt mer speciella smaker.

Vad hade du för smaker i din tårta?
– Uppdraget var att göra en tårta till 100 personer och jag tänkte att de flesta gillar jordgubbar, vit choklad och pistage. Så jag körde på det. Vi har många bröllop här på konditoriet och jag utgick från dem. Men jag kanske skulle ha tänkt annorlunda när det var en tävling.

Finalen är om en vecka, vem tycker du förtjänar att vinna?
– Jag tycker att alla tre är jätteduktiga och att det är imponerande att Sofie som är så pass mycket yngre än de andra ändå kan vara så otroligt duktig. Jag chansar på Marie men det vore häftigt om Sofie vann med tanke på hennes ålder.

Vad har tävlingen lärt dig?
– Jag har lärt mig att tänka mer varierat när det gäller desserternas utseende, dekor och konsistens. Och att matcha olika smaker som jag inte har provat innan. Jag har utvecklats mycket av att se de andra.

Har du tittat på programmen?
– Jag såg faktiskt inte gårdagens avsnitt. Eftersom jag visste att det skulle vara så många som hörde av sig så stängde jag av både TV och telefon. Men annars har jag kollat, jag tycker att det är kul. Speciellt att höra juryns omdömen.

Hur gärna hade du velat gå till final?
– Det är därför man är där. Jag siktade på att vinna och går inte det så är det trist. Men jag har ändå gått långt.

Vad händer nu?
– Just nu står jag mitt i julruschen med praliner, kakor och tårtor. Jag har inga TV-projekt på gång, men skulle det dyka upp något liknande format som Dessertmästarna så skulle jag tacka ja.

2013-11-26