Gör en söt skål att serva bullar, bröd och kakor i - ingen symaskin behövs!

En enklare skål för kakorna går nästan inte att göra! Ingen symaskin, inget tråcklande och snabbt går det. Klipp ut en cirkel i filt, gör fyra insnitt och sätt ihop på valfritt manér – variationerna på hur du kan dekorera är oändliga! Filt finns att köpa i hobby- och tygaffärer men jag använde en löpare inköpt på rea ☺

Filtsklar_web

GÖR SÅ HÄR
1. 
Rita en cirkel, 27 cm i diameter, direkt på filten och klipp ut. Markera 4 snitt, 5 cm långa, i varje ”hörn” på cirkeln och klipp. Dra ihop snitten och låt dem överlappa ca 4 cm. Nåla fast. Nu har du basen och ska bara välja hur du vill att skålen ska se ut.

2. Dekorera mera: Om man har tryckknappar hemma så är det superpraktiskt. När skålen inte används är det bara att knäppa upp och förvara platt. Men det är ju så kul att dekorera mera! På en skål sydde jag ihop i utsnitten med ton-i-ton-tråd och använde en håltång för att skapa ett mönster i överkanten. Och en annan sydde jag ihop med kontrasterande broderitråd i utsnitten och la en söt langettsöm runt om.

SÅ HÄR SYR DU EN LANGETTSÖM

a) Slå en knut på tråden och stick nålen igenom filten från framsidan när du har arbetet framför dig.

b) Ta nål och tråd tillbaka från baksidan och över kanten och stick igenom igen från framsidan mot baksidan. Dra igenom tråden tills det bara återstår en liten ögla av tråden. Trå nålen genom den och dra till. Fortsätt runt alla kanter på filtskålen.

Illis-langett-860x604