Vad blir trendigt på plåten 2015?

Vilka är de hetaste trenderna just nu? Hembakat tar tempen på bakvärlden och guidar dig igenom de nya bakverken på marknaden.
1. Naked cake 

Naked cake

Foto iStock

Som en mottrend till den extravaganta tårtan täckt med både sockerpasta och figurer är den så kallade ”nakna” tårtan här. Bottnarna läggs på varandra med fyllning emellan som inte täcks. Tårtan dekoreras gärna med färska blommor för att ytterligare förstärka den naturliga looken.

2. Gräddbullen

Foto: iStock

Foto iStock

Gräddbulle, kokosboll eller skumboll, kär bakelse har många namn. Från Danmark kommer det fluffiga bakverket som väntas ta Sverige med storm.

3. Eclair

Foto: iStock

Foto iStock

Fransk bakelse gjord på pata choux-deg som traditionellt är fylld med espressokräm och dekorerad med kristyr. Bakelsen kan varieras i oändlighet vad det gäller smak och färg.

4. Ombre-teknik

Pink ombre cake

Foto iStock

Kreativ användning av färg syns på tårtor och andra bakverk. Marängsmörkräm, smörkräm eller frosting färgas i olika nyanser av samma färg som gradvis går från ljust till mörkt.

Tips! I Hembakat nummer 1 (i butik nu) kan du läsa proffsens gissningar: Hela Sverige bakar-vinnaren Alexandra Larsson, bakboksförfattaren Mia Öhrn och vinnarna av Årets konditor 2013 och 2014: Patrik Fredriksson och Sara Aasum Hultberg.