Vinnarintervju med Caroline Ahlqvist, Hela Sverige bakar 2013.

Du har vunnit Hela Sverige bakar 2013, hur känns det?
– Det känns helt galet. Nu var det fem månader sedan som jag vann men jag tror inte att jag har förstått det riktigt än. Jag har varit tvungen att hålla det hemligt så länge så det har känts lite som lugnet före stormen. Nu kommer alla att få veta och det känns helt overkligt.

När förstod du att du skulle ta hem det?
– Ina hade fyra stjärnbagartitlar inför finalen, jag hade två och Fredrik hade en. Men det var under semifinalen som jag kände att jag hade en chans. Men ändå var det för bra för att vara sant att ens tänka på att jag kanske kunde vinna. Under finalen så gick den tekniska utmaningen väldigt bra och då förstod jag att det kunde gå vägen.

Var det som du trodde att vara med i programmet?
– På ett sätt var det som jag trodde. Men innan jag kom dit tänkte jag mest ”Vilken grej, att baka inför tv-kameror.” Det var en ära att få vara med och jag ville självklart prestera bra och göra bra tv. Men det var som en berg-och-dalbana känslomässigt.  Jag hade mycket hemlängtan också.

Vad innebär vinsten för dig?
– Att jag har fått göra en bakbok som faktiskt redan är klar.  Jag hade bara en månad på mig efter finalen så det var sjukt stressigt. Först kände jag nästan att det var ett straff att vinna för jag förstod inte hur jag skulle hinna med. Men nu är den färdig och det var värt allt slit. När jag fick den skickad till mig med bud så vågade jag knappt öppna paketet. Men det var så skönt att se att den såg bra ut. Den är jättefin!

Vad innehåller boken?
– Jag ville ha enkla recept och att alla ska kunna lyckas med dem. Jag har försökt att förenkla det mesta, göra momenten färre. Jag har använt mig av olika teman som recepten är indelade i, till exempel desserter och barnkalas. Det ska finnas recept som passar alla tillfällen.

2013-11-14