Gör egen lingonsylt med en ovanlig smaktillsats - banan!

Frukter och bär med hög syrahalt (som lingon) bör kokas i kastruller av emalj eller rostfritt stål. Grytor och kastruller av aluminium är direkt olämpliga – de kan förstöras och ge en metallisk bismak till sylten.

Banansylt

5 dl

250 g frysta lingon (5 dl)
2,5 dl vatten
2 bananer, mosade
5 dl strösocker
1/2 tsk röd melatin + 1 msk strösocker

GÖR SÅ HÖR
1. Sjud lingon och vatten i en kastrull i 10 minuter.

2. Tillsätt de mosade bananerna och strösocker. Låt koka upp och stormkoka under omrörning i 2 minuter.

3. Tillsätt melatin utblandat med strösocker och koka 2 minuter till. Skumma av om det behövs.

4. Häll på väl rengjorda burkar,