Koka en smarrig blåbärsmarmelad med citron att ha på morgonmackan eller i dina bakverk! Enkelt och gott.

En superenkel marmelad av en vanlig frysförpackning blåbär, helt underbart god på morgonmackan eller att klicka på småkakorna.

Blabarsmarmelad

ca 2 dl

225 g blåbär, frysta & halvtinade
150 g syltsocker
rivet skal från 1 citron
juice från 1/2 citron

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg en tallrik i frysen.

2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.

3. Sänk temperaturen så det inte stormkokar och fortsätt koka i ca 5 minuter. Mosa bären under tiden med en potatisstomp om du vill.

4. Ta ut tallriken ur frysen och häll en liten klick marmelad på. Dra en sked genom och om marmeladen inte rinner ihop igen så är den färdig. Om inte, koka några minuter till.

5. Häll upp i väl rengjord burk. Förvara i kylskåpet.