En läcker grönsakspaj med morot och zucchini passar veckans alla dagar!

Det här är en väldigt enkel grönsakspaj att göra men som ändå har lite wow-faktor.

Gronsakspaj1

Gronsakspaj2

1 pajdeg, köpt eller hemmagjord

3-4 stora morötter
1 zucchini
150 g riven Västerbottensost
2 ägg
250 g vispgrädde (2,5 dl)
200 g färskost
salt och peppar efter smak

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Kavla ut pajdegen och lägg i en form, ca 22 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen i 20 minuter.

3. Strimla morötter och zucchini med en mandolin eller med en osthyvel. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten och häll av i ett durkslag. Zucchinin behöver inte kokas.

4. Ta ut pajskalet ur frysen och förgrädda i ugnen i 10 minuter.

5. Ta ut pajen och strö Västerbottensost i botten. Arrangera morötter och zucchini i en cirkel – börja i mitten och bygg på runt, runt tills du når pajkanten. Men fingarna kan man nu separera lite och flytta så det blir jämt och fint!

6. Vispa samman ägg, grädde och Philadelphiaost slätt. Salta och peppra efter smak och häll över grönsakerna.

7. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.

Det här är inte den vackraste bilden men jag ville visa hur jag arrangerade grönsakerna.

 

NUVARANDE Grönsakspaj
NÄSTA Chokladmousserulle