Krabbelurer är en mumsig blandning mellan pannkaka och sockerkaka.

En klassiker som är så lätt att variera och sätta sin egen prägel på! Servera dem med lönnsirap som amerikanarna gör, eller med vispad grädde, glass & bananer, doppade i kanel mm. Och de är blixtsnabba och enkla att göra när man får oväntat besök 🙂 Vill man göra en riktigt smarrig dessert kan jag rekommendera krabbelurer med lönnsirap och kokos som gratineras snabbt i ugnen och serveras med valnötsglass – vanvettigt gott! Men här är ett basrecept – färdigt för smakimprovisationer.

krabbelurer

Ca 10 st

1 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör, vispa inte, till en klumpfri smet.

2. Värm en stekpanna på låg värme och klicka i lite smör.

3. Klicka ner smeten, ca ½ dl åt gången, i stekpannan. Stek i 3-4 min. Vänd och stek 1 min till.

4. Lägg på ett serveringsfat och strö socker över.

NUVARANDE Krabbelurer
NÄSTA Nyttiga frörullade rågsiktsfrallor