Krabbelurer är en mumsig blandning mellan pannkaka och sockerkaka.

Krabbelurer är en klassiker som är så lätt att variera och sätta sin egen prägel på! Servera dem med lönnsirap som amerikanarna gör, eller med vispad grädde, glass & bananer, doppade i kanel mm.

krabbelurer

 

Recept för ca 10 st krabbelurer

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör, vispa inte, till en klumpfri smet.
  2. Värm en stekpanna på låg värme och klicka i lite smör.
  3. Klicka ner smeten, ca ½ dl åt gången, i stekpannan. Stek i 3-4 min. Vänd och stek 1 min till.
  4. Lägg på ett serveringsfat och strö socker över.
NUVARANDE Krabbelurer
NÄSTA Nyttiga frörullade rågsiktsfrallor