Ett enkelt basrecept på maräng

Maräng kan man ha till mycket! Och jag ska ha dem i glass snart så jag gjorde en plåt och tänkte dela med mig av det enklaste basreceptet jag vet på maränger. Nämligen det här! När jag gör glass och maränger samtidigt går ju äggulorna åt till till glassen men om man bara gör maränger och får tre äggulor över kan man frysa dem i någon månad om man vispar dem lätt, lägger dem i en behållare med lock och tillsätter 1 nypa salt. Tinas över natten i kylskåp.

Marang_4

1 plåt maränger

3 äggvitor
1 ½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 100 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Häll äggvitorna i en ren och torr skål. Häll i 1 dl strösocker och vispa till ett fast och hårt skum. Tillsätt ytterligare ½ dl strösocker och vänd runt.

3. Klicka ned smeten i en sprits med valfri tyll – rund eller stjärnformad, och spritsa små toppar. Eller klicka ut smeten med en sked på plåten – det blir också fint.

4. Grädda mitt i ugnen i 30 min. Ställ ugnsluckan lite på glänt och grädda vidare i 30 minuter till. De ska lätt kunna lossas från pappret.