Mjuka, sega, härliga glutenfria mandelkakor med kanel!

Mjuksegt, smarrigt, kaneligt, maränglikt – hur goda som helst är de här små kakmolnen! Väldigt lätta att göra och en sådan där kaka som kan se ut lite hur som helst – klickad eller spritsad spelar ingen roll, resultatet blir en liten hög av ljuvlighet hur man än gör!

Receptet hittade jag hemma hos mina vänner Pålle, Linda, Siri och Hannes – går man igenom folks kokböcker när man är på besök hittar man alltid något spännande! Svårt att säga om kakan var tänkt att bli så här, men nu blev den det och den kommer jag göra om många gånger innan jul!

Följ gärna Brödklaras på Facebook här för mer inspiration! Om du har frågor kring recepten går det oftast fortare att få svar om du skickar ett meddelande till Brödklaras på Facebook – då plingar det till i telefonen!

Mandelkakor1

Mjuksega och supergoda!

Mjuksega och supergoda!

ca 20-30 st
3 äggvitor
175 g florsocker (2,9 dl)
175 g mandel, mald
1 msk kanel

Ev garnering
50 g smält choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i florsocker och vispa en halv minut till cirka. Äggvitorna kommer att sjunka och smeten liknar inte längre en marängsmet. Bara så du vet 🙂

3. Blanda den malda mandeln och kanelen i en skål och tillsätt i äggvitorna. Blanda.

4. Klicka eller spritsa ut rundlar, ca 2 cm i diameter med lite mellanrum och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på plåten.

5. Vill man kan man stänka lite choklad över som jag gjort här men det är verkligen inte nödvändigt!

NUVARANDE Mjuksega mandelkakor
NÄSTA Havrebullar med lingon