Gör en pulled pancake och servera som en lyxig frukost, till brunch eller som efterrätt!

Det här är verkligen en lyxig frukost! Eller brunch! Eller efterrätt! Min lilla familj är pannkaksfanatiker men sedan flytten till den pyttelilla lägenheten kan jag inte längre steka pannkakor – det blir helt enkelt för osigt inne, och huset är från 30-talet med allt vad det innebär i bristfällig ventilation… Vissa saker kan man helt enkelt inte göra. Men pulled pancake som steks på låg värme skapar ingen irritation 🙂 Tvärtom! Så himla smarrigt!

Receptet är baserat på kejsar Frans Josef av Österrikes favoritdessert Kaiserschmarrn. Det var min vandringskamrat Gudrun som tipsade om den och nu har jag gjort den jag vet inte hur många gånger de senaste veckorna! Fast jag har ju tagit mig lite friheter såklart 🙂 We love it!

Följ gärna Brödklaras på Facebook här för mer inspiration! Om du har frågor kring recepten går det oftast fortare att få svar om du skickar ett meddelande till Brödklaras på Facebook – då plingar det till i telefonen!

Pulledpancake_1

Pulledpancake_2

4 personer

120 g vetemjöl (2 dl)
40 g strösocker (3 msk)
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
125 g mjölk (1,25 dl)
3 äggulor
3 äggvitor

Till stekning
1-2 msk smör

Till servering
vispgrädde
sylt
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vetemjöl, strösocker, vauljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor.

2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ned detta i smeten du gjorde i punkt 1 – vänd försiktigt så fluffigheten bevaras!

3. Klicka i 1 msk smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

4. Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar. Lägg till baka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.

5. Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och en stor klick vispad grädde. MUMS!

Varför gram? För att spara tid, skära ned på mängden disk och få ett jämnare bakresultat rekommenderar jag verkligen att använda en våg. Jag väger inte allt – små mängder är vanliga hushållsvågar lite för grova för så där använder jag tsk och msk. Har man inte en våg så har jag noterat måttangivelser i dl så att alla kan baka!

NUVARANDE Pulled pancake
NÄSTA Teffbrownies