Gör en läskande smoothiepinne och njut av nyttiga, naturliga smaker i sommar!

Visst borde man väl kunna få börja varje sommardag med en glasspinne?

Smoothiepinnar5

4 glassar i formar som rymmer 0,75 dl

200 g mango, fryst
100 g hallon, frysta*
ev 4 tsk frystorkade hallon

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg 1/2 tsk frystorkade hallon i botten på glassformarna om du har och vill. Hoppa bara över annars.

2. Mixa mangon till en puré och fördela hälften i formarna. Ställ i frysen i 30 minuter.

3. Mixa hallonen till en puré och fördela i formarna. Ställ i frysen i 30 minuter.

4. Fyll upp formarna med kvarvarande mangopuré och tryck i glasspinnar av trä (jag brukar be att få ta några på kaféer). Ställ i frysen i 4 timmar eller över natten.

5. För att ta loss dem; spola varmvatten på utsidan av glassformarna och servera genast!

* Livsmedelsverket rekommenderar att koka frysta, importerade hallon innan de används till livsmedel som inte värmebehandlas.