Gör en läskande smoothiepinne och njut av nyttiga, naturliga smaker i sommar!

Visst borde man väl kunna får börja dagen med en glasspinne på sommaren?! Det tycker jag verkligen, och smoothiepinnar är sättet att göra det! Inga konstiga tillsatser, bara naturlig frukt fryst i glassformar. De är hur mumsiga som helst och passar självklart närsomhelst på dagen. Själv är jag lite känslig mot laktos och undviker helst glass på det hela taget även om jag KAN äta det. Lite magont kan man väl leva med… Men bättre är såklart att slippa värken på det hela taget och då passar smoothiepinnar superbt!

Jag har dekorerat med lite frystorkad hallon i båda ändar men det är verkligen inte nödvändigt! När det gäller mängden frukt till det här receptet så är det anpassat för 4 st glassar i formar som rymmer 0,75 dl (=totalt 3 dl puré). Jag använde fryst frukt och bär eftersom jag har frysen full, året om men använd gärna färsk om du har!

Smoothiepinnar5

Följ gärna Brödklaras på Facebook här, eller Instagram här för mer inspiration!

4 glassar i formar som rymmer 0,75 dl

200 g mango, fryst
100 g hallon, fryst*
ev 4 tsk frystorkade hallon

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg 1/2 tsk frystorkade hallon i botten på glassformarna om du har och vill. Hoppa bara över annars.

2. Mixa mangon till en puré och fördela hälften i formarna. Ställ i frysen i 30 minuter.

3. Mixa hallonen till en puré och fördela i formarna. Ställ i frysen i 30 minuter.

4. Fyll upp formarna med kvarvarande mangopuré och tryck i glasspinnar av trä (jag brukar be att få ta några på kaféer). Ställ i frysen i 4 timmar eller över natten.

5. För att ta loss dem; spola varmvatten på utsidan av glassformarna och servera genast!

* Det finns en rekommendation från Livsmedelsverket att koka frysta, importerade hallon innan de används till livsmedel som inte värmebehandlas. Som smoothipinnar. Läs här om du vill veta mer. Om du inte har svenska hallon i frysen och är orolig kan du koka hela påsen hallon snabbt i någon minut. Det blir en syltaktig sörja – frys in den i små portioner och använd till dina smoothies, såser och glassar.

NUVARANDE Smoothiepinnar
NÄSTA Pekannötspaj