Gör enkla små kartonger att lägga små överraskningar i till vänner!

Min mamma är ju en ständig källa till inspiration, på många sätt. Från Frankrike släpade hon blanda annat hem en fiffig tårtkartong med medföljande uppmaning ”den här måste du  göra”. Jag vet inte om hon alldeles för ofta sett mig bära tårtor och bakelser utan skydd, det håller jag för osannolikt. Inte att jag skulle bära dem utan skydd utan att jag skulle bära dem överhuvudtaget. Iallafall, jag är en lydig dotter så jag vek till några. De är inte stora nog för tårtor men väl för en bakelse, några kakor eller lite godis. 

Tårtkartong_web

Det här är väldigt lätt, särskilt om du använder de mallar jag gjort :-). Jag har gjort dem på bilden i papper men funderar allvarligt på om man ska prova klippa ut en stor i kraftig filt och ha för soppbrödet. Till exempel. Men nu är det alltså papper som gäller.

Du behöver

Kraftigt papper 

En sax

Lim

Mallar  (liten laddar du ned här, och stor laddar du ned här )

GÖR SÅ HÄR
1. Den lilla: Den här skriver du ut direkt på kartong och klipper ut. Gör ett snitt på de två sidor där det är markerat med ett streck på mallen. Gör sedan ett litet veck där mittenfyrkanten går över och blir en sida – det blir lättare att vika ihop snyggt då. Vik ihop!

2. Den stora: Skriv ut mallen och klipp till två av vardera kartongsida i färgad kartong. Klipp också ut två fyrkanter – 14 x 14 cm. Limma fast sidorna på en av fyrkanterna, samma sida ska sitta mitt emot varandra. Så handtag mitt emot handtag och låssida mitt emot låssida. Låt torka och klistra sedan på den andra fyrkanten över för att skapa en så stabil botten som möjligt. Låt torka och vik ihop!