Ljuvligt goda mintkakor med choklad som smälter i munnen.

Recept: Mintkakor

INGREDIENSER

25–30 st

  • 1 äggvita
  • 3–4 droppar pepparmyntsolja
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • 100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa äggvitan till ett skum. Droppa i pepparmyntsoljan.
  2. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Blanda tills massan är fast men fortfarande smidig. Smeten ska gå att kavla ut.
  3. Strö florsocker på bakbordet och kavla ut massan ca 1/2 cm tjock. Stansa ut runda kakor, ca 3 cm i diameter. Knåda ihop resterna av degen och kavla ut degen på nytt. Gör inte kakorna för tunna för då blir de svåra att doppa i chokladen.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Pensla eller doppa mintkakorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö lite strössel ovanpå chokladen och låt dem stelna i ett kylskåp.
Mintkakor

Dekorera gärna kakorna med ätbart guldstjärneströssel.

NUVARANDE Mintkakor
NÄSTA Marängtårta med torkad frukt