En kall morotssoppa med apelsin och riven ingefära är en riktig succé på middagsbordet!

Det här ett perfekt sätt att använda morötter tycker jag – i en underbart god soppa med smak av apelsin och ingefära. Den här äts bäst kall och kan tillredas i omgångar – även om den verkligen inte är krånglig att göra men om man har grunden stående i kylen kan man tillsätta det sista och smaka av precis innan servering. Så för mig är den perfekt som lunchmat tillsammans med ett gott middagsbröd! Recept på de goda, fluffiga frallorna på bilden finns här

Fluffigafrallor_3

Tänk det här, en varm sommardag 🙂

4 portioner

Grund
15 g smör
1 charlottenlök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk riven färsk ingefära
1 gul lök, grovt hackad
400 g morötter, skurna i bitar
1 tsk kardemumma
2,5 dl färskpressad apelsinjuice
6 dl grönsaksbuljong

Färdigställande innan servering
1 dl färskpressad morotsjuice*
0,5 dl grekisk yoghurt
ca 1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR
1. Grund: Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt charlottenlök, vitlök, ingefära och gul lök och bryn i några minuter.

2. Tillsätt morötter, kardemumma, apelsinjuice och grönsaksbuljong och sjud tills morötterna är mjuka, ca 30 minuter.

3. Häll allt i en blender och mixa till en slät puré, eller använd stavmixer direkt i kastrullen. Häll i en burk och ställ i kylskåpet tills kall.

4. Innan servering: Rör yoghurt och morotsjuice, smaka av med salt.

5. Servera kall, gärna med en extra klick grekisk yoghurt och ett gott middagsbröd.

* Här kan man tillsätta så lite eller mycket man vill beroende på vilken konsistens man föredrar på soppan. Häll i lite i taget och rör om tills det känns rätt för dig!

Fluffigafrallor_2

De här frallorna passar perfekt till soppa och är så magiskt mjuka och goda! Klicka på bilden så kommer du direkt till receptet!