Läcker dessert i glas med hallon, rabarber och klassiska drömmar. En läcker sommardessert som du serverar i glas.

Recept: Rabarber- & halloncheesecake med drömkross

INGREDIENSER

6–8 port

Rabarber- & hallonkräm

  • 450 g rabarber
  • 200 g frysta hallon
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • ½ msk rivet citronskal
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 ½ msk vatten
  • ev röd hushållsfärg

Cheesecakekräm

  • 250 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde

Fyllning

  • 15–20 drömmar, krossade

Garnering

  • citronmeliss
  • frysta hallon
  • ev 6–8 drömmar

Gör så här:

  1. Rabarber- & hallonkräm: Skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull tillsammans med strösocker, vatten och citronskal. Låt det koka i ca 10 min tills rabarbern är mjuk.
  2. Blanda potatismjöl och vatten, ta av kastrullen från plattan och häll försiktigt redningen i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra i någon minut till på spisen. Blanda ev i några droppar röd hushållsfärg om du vill ha en starkare färg. Låt krämen svalna i kylskåpet.
  3. Cheesecakekräm: Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker. Häll i vispgrädde och vispa till en fluffig konsistens. Häll över krämen i en spritspåse.
  4. Montering: Börja med att spritsa lite cheesecakekräm i botten på varje glas. Skeda i lite rabarber- och hallonkräm och strö över lite krossade drömmar. Upprepa proceduren en gång till och toppa med lite cheesecakekräm. Garnera desserten med citronmeliss, några frysta hallon och en dröm.
Rabarber- och halloncheesecake i glas

En läcker och enkel sommardessert.

Läckra pajer med krispig mördeg, mandelkräm, rabarber och härlig crumble:

NUVARANDE Rabarber- & halloncheesecake med drömkross
NÄSTA Rulltårtsbakelser med hallon & lime