Kombinera syrlig rabarber med en härlig lakritszabaglione för en snabb men lyxig efterrätt.

En snabb men otroligt läcker dessert. Servera den gärna med en kula vaniljglass.

Ca 4 port

4 rabarberstjälkar
25 g smör
3 msk strösocker

Lakritszabaglione
5 äggulor
1 dl strösocker
1 dl marsalavin
ca 2 tsk lakritsgranulat

Garnering
citronmeliss
dragon

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i ca 5 cm stora bitar. Lägg rabarbern i en ugnsfast form och klicka på smör. Strö över strösocker och grädda mitt i ugnen i ca 12 min, eller tills rabarbern är mjuk och lite trådig.

2. Lakritszabaglione: Lägg alla ingredienser i en värmetålig skål. Vispa över vattenbad tills krämen tjocknar.

3. Ställ skålen i ett isbad och fortsätt vispa tills krämen har svalnat.

4. Portionera ut rabarbern i skålar och skeda över lakritszabaglionen. Toppa med citronmeliss och dragon.

NUVARANDE Rabarberdessert med lakritszabaglione
NÄSTA Rustika lin- & solrosfrallor