Baka underbart gott honungssötat rågknäcke med linfrön

Recept: Rågknäcke med honung

INGREDIENSER

Ca 16 st

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk, fingervarm
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk honung
  • ½ dl linfrön
  • 1 tsk brödkryddor
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 8–9 dl rågsikt

Garnering

  • sesamfrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, linfrön, brödkryddor, rågmjöl och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Kavla ut degen tunt, 2–3 mm, på ett rikligt mjölat bakbord. Stansa ut rundlar, ca 13 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Runda rågknäckebröd med honung och linfrön. Sesamfröna på toppen ger extra god smak.

Honungen ger knäckebrödet en härlig smak. Gott både till frukost och eftermiddagsfikat.

Missa inte: Gott och lättbakat fröknäcke!