En enkel med god lunchsallad med räkor, bönor och en otroligt god chilimajo!

Jag har alltid med mig lunch till jobbet – dels för att det ger mig kontroll på vad jag äter och för att det är ju alldeles för dyrt att äta ute 5 dagar i veckan! Det här är en supergod räksallad med en helt fantastisk chilimajonnäs som passar perfekt till räkorna men också är en uppskattad sås till sommarens alla grillfester! Inte all chilimajo går åt men det är svårt att göra på mindre än en äggula. Spara i en burk i kylen och ät lite närsom!

Raksallad2
Jag är väldigt förtjust i min söta men också praktiska lunchlåda – om inte färgerna på salladen gör mig lycklig så gör lådan det 🙂

Chilimajo2

1 lunchportion

Chilimajonnäs
1 äggula
1 tsk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk sambal olek
3 dl matolja med neutral smak

 

Sallad
en näve blandad sallad
1 dl gröna bönor*
1/2 dl mangotärningar*
1 kokt ägg
1 dl räkor

ev chilipulver

GÖR SÅ HÄR
1. Chilimajonäs: Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Vispa ihop äggulan med vinäger, vitlök och sambal olek. Häll oljan långsamt i en tunn stråle tills majonäsen börjar binda och kännas tjockare – då kan du öka takten tills du hällt i all olja. Det här är det gamla sättet att göra och fungerar utmärkt. Man KAN också lägga alla ingredienser i en mixer och köra till majonäsen är klar – det funkar också 🙂

2. Jag har alltid med mig sallad separat och blandar samman allt på jobbet men det gör man ju som vill. Strö gärna lite chilipulver över ägget innan servering för lite extra hetta!

*Jag har oftast i frysen så jag tar bara fram det jag behöver kvällen innan och låter tina i kylskåp.

Bentobox2
I löv my Bentobox!