Julig saffranskola med kokos blir en klassiker på julens godisbord.

God kola smaksatt med kokos och saffran där smakerna gifter sig riktigt bra med varandra.

Ca 40 bitar

3 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl riven kokos
½ g saffran, 1 pkt

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda grädde, smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör om. Fortsätt att koka tills smeten är 120–125 grader. Använd en stektermometer eller gör kulprov.

2. Rosta kokosen lätt i en varm stekpanna. Blanda ner kokos tillsammans med saffran i smeten.

3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Låt den stelna något innan du skär den i bitar.

NUVARANDE Saffranskola med kokos
NÄSTA Päronflarn med mandelmassa