En enkel men uppskattad gåva är hemmagjorda kakburkar fyllda med mumsiga småkakor.

Det finns inget enklare än att göra fina ”gå-bort-burkar” och fylla dem med kakor! Och vem skulle inte bli glad över att få dessa sötnosar? Alla typer av papper går att använda; servetter, tidningar, kartor – bara fantasin sätter gränser!  Bra att tänka på om du ska jobba med plåtburkar är att du öppnar dem noggrant så du slipper vassa kanter.

plåtburk/ar
hobbylack
pensel
decoupage-lim*
dekorationspapper
ev fina band att knyta runt burk och kakor

 * Det finns två sorters decoupagelim – ett avsett för användning på tunnare papper, till exempel servetter och ett lim för tjockare papper. Välj det som passar.

GÖR SÅ HÄR

1. Tvätta burken/burkarna noggrant och låt dem torka. Måla burken med hobbylack både utvändigt och invändigt. Du kommer att behöva måla två eller tre lager för att det ska täcka bra, men torktiden på hobbylack är kort så det går fort! Tvätta penseln för senare användning till decoupagelimmet.

2. Klipp till ditt dekorationspapper så det passar runt burken och låt den överlappa lite. Har du burkens originaletikett kvar fungerar den utmärkt som mall.

3. Pensla burken med decoupagelim och fäst ditt valda papper på burken och pensla sedan på utsidan också. Låt torka. Klart!

4. Fyll burken med kakor och ge till en vän. Vill du göra burken lite festligare kan du klippa till band och knyta runt kakorna och burken, eller varför inte en rundel av tyg att drapera över som ett lock och sätta fast med en söt bandrosett?