Fantastisk chokladtårta med lakritsglasyr och kokos på toppen.

Smarrig tårta med choklad och lakrits.

12–14 bitar

400 g mörk choklad, 56–70 procent, hackad
100 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ msk lakritsgranulat 

Lakrits- & chokladglasyr
100 g mörk choklad, 56–70 procent, hackad
1 dl vispgrädde
2 tsk lakritsgranulat
1 msk ljus sirap
10 g smör, rumsvarmt

Garnering
1 msk kokosflakes (finns att köpa i t ex hälsokostbutiker)
1–2 msk lakritsströssel
ev lakritsgranulat

Till servering
ca 3 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad.

2. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd ner vetemjöl och lakritsgranulat. Häll smeten i en smord och lätt mjölad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna.

4. Glasyr: Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädde, lakritsgranulat och sirap. Häll blandningen över chokladen och rör tills all choklad smält. Vispa i smöret.

5. Bred glasyren över tårtan, strö över kokosflakes, lakritsströssel och gärna lite extra lakritsgranulat. Servera tårtan med lättvispad grädde.

Till detta recept rekommenderar vi den här produkten från Kökets Favoriter:
Med denna springform får du till en fin tårta!