Magnifikt god och lättlagad After Eight cheesecake som kan förberedas dagen innan den ska ätas.

Recept: After Eight cheesecake

10–12 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex

Fyllning

  • 200 g After Eight
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 msk florsocker

Garnering

  • 4–6 After Eight-plattor

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält smöret och rör ihop det med smulade digestivekex. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält ca 150 g av After Eight-bitarna över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner både smält och hackad After Eight, färskost och florsocker i grädden. Bred ut fyllningen på bottnen.
  3. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Garnera tårtan med grovhackade After Eight-plattor.