God klassisk sockerkaka – men utan ägg! Fungerar bra både som kaka till kaffet och som tårtbotten.

Recept: Sockerkaka utan ägg

INGREDIENSER

8–10 bitar

Sockerkaka 

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl smör, smält & avsvalnat
  • 1 dl kokande vatten

Garnering

  • florsocker

SOCKERKAKA UTAN ÄGG – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl.
  2. Tillsätt först mjölken, sedan det smälta smöret och till sist det kokande vattnet. Rör om  allt ordentligt.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
  4. Grädda kakan i 40–45 min. Låt den svalna. Pudra kakan med florsocker före servering.
Sockerkaka utan ägg

Foto: Klas Sjöberg

Sockerkaka utan ägg.