Baka en saftig och mustig kaka med härlig smak av nejlika och kanel.

Saftiga och mustiga rutor med smak av nejlika och kanel.

Ca 20 bitar

9–10 dl vetemjöl
6 1/2 dl strösocker
1 msk bikarbonat
3 tsk mald kanel
3 tsk kryddnejlikor
3–5 msk lingonsylt
7 ½ dl filmjölk (ej lättfil), gärna A-fil
150 g smör, smält & avsvalnat

Glasyr
200 g färskost, t ex Philadelphia
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl florsocker
2–3 tsk vaniljsocker

Garnering
lingon, frysta

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt lingonsylt, filmjölk och smör. Rör till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. När provstickan är torr är kakan klar.
Låt den kallna.

4. Glasyr: Blanda alla ingredienser och bred glasyren över kakan. Garnera med lingon och skär kakan i rutor.

Fler rutor i långpanna hittar du här