God och lyxig tryffel med vuxen smak av ägglikör.

God och lyxig tryffel med vuxen smak av ägglikör. Eftersom tryffeln är mäktig räcker det bra med ganska små bitar.

20–24 st

Lager 1
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g smör, rumsvarmt
2 msk ägglikör

Lager 2
150 g vit choklad
½ dl visgrädde
1 tsk honung

Garnering
ca 50 g mörk choklad 

GÖR SÅ HÄR

1. Lager 1: Hacka den mörka chokladen fint.

2. Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och låt det stå några minuter utan att röra.

3. Tillsätt smöret i små klickar blanda till en slät kräm. Rör försiktigt i ägglikören.

4. Häll smeten i en form med raka kanter, ca 12 x 15 cm, klädd med plastfolie och låt den svalna. Ställ den sedan i kylskåp i ca 2 tim. Börja med den vita tryffel först när den mörka stelnat.

5. Lager 2: Hacka den vita chokladen fint.

6. Koka upp grädde och honung. Häll bladningen över chokladen. Rör till chokladen smält.

7. Häll den ljusa chokladsmeten över den mörka som stelnat. Ställ formen i kylskåpet och låt stelna, gärna över natten.

8. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar.

9. Ringla eller spritsa över smält mörk choklad på tryfflarna.