Saftiga muffins fyllda med blåbär och toppade med grädde.

Saftiga och rejäla muffins fyllda med blåbär.

10 st stora

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
2 ½ dl filmjölk
4 dl vetemjöl
1 msk potatismjöl
ca 1 msk strösocker
ca 175 g blåbär, färska eller frysta

Garnering
2 dl vispgrädde
blåbär, färska

Gör så här 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, filmjölk och mjöl. Rör snabbt ihop allt till en smet.
4. Ställ muffinsformarna på en plåt och fyll dem till cirka hälften.
5. Blanda potatismjölet med sockret och vänd runt blåbären i detta. Fördela bären på smeten och rör om lite lätt.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min, tills de har fått fin färg. Låt dem svalna.
7. Vispa grädden och spritsa en klick på varje muffins innan servering. Lägg ett blåbär på varje gräddtopp.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!