En läcker mjuk ananaskaka med ananasglasyr. Bitarna av ananas i smeten gör kakan saftig och fantastiskt god. Glasyren blir pricken över i.

Recept: Ananaskaka med glasyr

INGREDIENSER

Ca 10 bitar 

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g ananas + vetemjöl

Ananasglasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2–3 msk ananasjuice

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Tillsätt bakpulver, smör, vaniljsocker och mjöl. Blanda snabbt ihop allt.
  4. Skär ananasen i små bitar och doppa dem i lite mjöl.
  5. Rör försiktigt ner ananasbitarna i smeten.
  6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den kallna.
  8. Glasyr: Blanda ihop florsocker och ananasjuice så att glasyren blir tjock men spritsbar. Fyll en plastpåse med glasyren och klipp ett litet hål i ett hörn. Spritsa glasyren över kakan. Pudra över lite florsocker.
Ananaskaka med glasyr

Har du en burk ananas längst inne i skafferiet? Ta fram den och baka en läcker och saftig ananaskaka med en god glasyr.